Олімпіада-2028 може не відбутися: міністерство молоді та спорту України – про наслідки допуску росіян до змагань

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
429
0 голосів
Олімпіада-2028 може не відбутися: міністерство молоді та спорту України – про наслідки допуску росіян до змагань
Матвій Бідний. Фото: Google
Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний поділився думками про можливий допуск росіян та білорусів до Олімпіади-2024.

Матвій Бідний поділився думками про можливий допуск російських та білоруських спортсменів до Олімпійських Ігор у 2024 році:

«Після Олімпіади вони стануть елементом пропаганди. Наступного дня, коли вони повернуться до росії, вони вдягнуть свою свастику на плечі, будуть десь представлені, братимуть участь у пропагандистських заходах. Якщо вони відмовляться це зробити, ми всі розуміємо, що вони сядуть до в’язниці.

Сьогодні весь світ має розуміти, що є ризик Олімпійські ігри в Лос-Анджелесі-2028 не провести. Тому що фактично наміри росії не обмежуються лише Україною. Тому ми закликаємо МОК, інші міжнародні федерації до відповідальної поведінки в цьому надзвичайно важливому питанні», – сказав в.о. міністра молоді та спорту України в ефірі Телемарафону.

Нагадаємо, що раніше українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук розкритикувала президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха за допуск російських спортсменів до змагань.

Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня у Парижі.