«Для нього війна триває ще з 2014 року»: Олена Говорова висловилася про скандал навколо Бубки

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
2763
0 голосів
«Для нього війна триває ще з 2014 року»: Олена Говорова висловилася про скандал навколо Бубки
Сергій Бубка та Олена Говорова, фото: Google
Колишня легкоатлетка Олена Говорова висловилася про Сергія Бубку та про його ставлення до війни.

Олена Говорова висловилася про скандал навколо Сергія Бубки.

«Авторитет Бубки в світі спорту дуже великий. Я пам’ятаю, що всі тоді були обурені його словами, коли він сказав: «Це не війна, це – біда». Але мало хто згадує, з якого регіону Сергій Назарович. Для нього війна триває ще з 2014 року, а не з 24 лютого 2022-го. І весь цей час він не бував у своєму рідному краю, не бачив рідну матір.

Він неодноразово виступав на різних міжнародних форумах, на всіх майданчиках, де можна було говорити про підтримку України, він робив це. Якщо ми піднімемо сайт НОК України з перших днів війни, ми побачимо, скільки роботи було виконано. В перші дні війни це перераховані гроші на ЗСУ, фінансова підтримка регіонам, сотні дзвінків в різні куточки світу щодо допомоги Україні», – сказала Говорова в коментарі для «Інформатора».

  • Говорова – українська легкоатлетка, яка виступала у змаганнях із потрійного стрибку, бронзова призерка Олімпіади-2000 у Сіднеї та бронзова призерка чемпіонату світу (Афіни 1997).
  • Після завершення спортивної кар’єри Говорова працювала телеведучою, а також була членом Виконкому НОК України. З 2020 по 2022 роки обіймала посаду першого віце-президента Федерації легкої атлетики України.
  • 59-річний Бубка обіймав посаду президента НОК з червня 2005 по листопад 2022 року. З 4 липня 2022 року він не перебуває в Україні.
  • У липні ЗМІ повідомили інформацію, що фірма «Монблан», яка афілійована з ексчиновником, працює на тимчасово окупованих територіях та співпрацює з ворогом.