«Ненавиджу цю країну всією душею»: українська гімнастка потрапила в скандал, довелося виправдовуватися

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
485
0 голосів
«Ненавиджу цю країну всією душею»: українська гімнастка потрапила в скандал, довелося виправдовуватися
Влада Нікольченко. Фото: Google
Відома українська чемпіонка з художньої гімнастики Влада Нікольченко потрапила у гучний скандал у Польщі, через який їй довелося вибачатися та пояснювати свої слова.

Влада Нікольченко негативно висловилася у соціальних мережах про поляків та їх країну під час перебування в аеропорту ім. Фрідеріка Шопена.

«Ненавиджу цю країну всією душею, а найбільше – людей, які тут живуть. Я тут тільки тому, що в моїй рідній Україні закрили аеропорт».

Такі слова викликали негативну реакцію у колишнього генерального секретаря Федерації гімнастики Польщі Петро Деца.

«Дуже сподіваюся, що їй не доведеться знову проходити через польський жах і вона ніколи не буде змушена знову ступити до Польщі, навіть на мить, мандруючи екзотичними місцями», — написав Дец у фейсбуці. 

Нікольченко пояснила свої емоції у дописі у соціальних мережах та вибачилася.

«З кожним, навіть потойбічним конфліктом, через війну в моїй країні виникає стрес та виходить з мене без мого дозволу в такому агресивному вигляді. 

Це була ситуативна емоція, про яку я шкодую, не хотіла нікого образити. Будь ласка, не сприймайте це на свій рахунок. Це казала не я, а емоції в мені. Вибачте».

  • Влітку 2021-го Влада заявила, що робить перерву у спортивній кар'єрі через необхідність відновлення здоров'я після перенесення COVID-19 у важкій формі, та переїхала до Об'єднаних Арабських Еміратів тренувати.
  • У лютому 2022 року після медичного огляду було виявлено серйозну травму плеча, яка потребувала хірургічного втручання, але через повномасштабне вторгнення Росії в Україну операцію перенесли на вересень, після якої три місяці відновлення не передбачали жодних фізичних навантажень на суглоб.
  • 2023-го за два тижні до національної першості повернулася до Києва і відновила тренування в Ірини Дерюгіної. На чемпіонаті України в абсолютній першості посіла дванадцяте місце та відібралася у два фінали в окремих видах (м'яч та стрічка), де здобула бронзову нагороду у вправі зі стрічкою.