Українській чемпіонці світу загрожує до 12 років позбавлення волі: вона підтримала війну

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
8381
0 голосів
Українській чемпіонці світу загрожує до 12 років позбавлення волі: вона підтримала війну
Ольга Давидко. Фото: Google
Прокуратура Криму та Севастополя оголосила підозру першій в історії України чемпіонці світу з сумо Ользі Давидко. Спортсменку звинувачують у допомозі країні-окупанту.

Чемпіонка Європи з сумо Ольга Давидко нажила собі проблеми через підтримку терористів. Її дії кваліфіковано як пособництво державі-окупанту (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Давидко залишалася на території Криму після його окупації армією росії у 2014 році та допомагати як волонтер, збираючи кошти на потреби армії країни-терориста.

«Будучи публічною особою, жінка неодноразово виступала у пропагандистських ЗМІ з підтримкою «СВО» та регулярно публікувала повідомлення в соцмережах про збори та заклики допомогти окупантам».

Прокуратура стверджує, що подібні дії Давидко приносять шкоду нашій країні.

«Зазначені дії підозрюваної спрямовані на допомогу державі-окупанту з метою заподіяння шкоди Україні шляхом передачі матеріальних ресурсів ворогу та його збройним формуванням», — йдеться у повідомленні прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, офіс якої знаходиться в Києві.

  • Зазначимо, що Давидко з 2016 року виступала у складі збірної Росії, проте після заборони спортсменам з рф брати участь у міжнародних змаганнях поставила свою кар'єру на паузу.
  • У 2012 році Ольга Давидко брала участь у другому сезоні телешоу «Зважені та щасливі» каналу СТБ, де зі стартової ваги 186 кг схудла майже на 100 кг.