Збірна України проводить найкращі виступи за останні 20 років: підсумки чергового ігрового дня

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1497
0 голосів
Збірна України проводить найкращі виступи за останні 20 років: підсумки чергового ігрового дня
Юлія Курченко. Фото: ФДУ
У суботу, 18 листопада, молодіжна збірна України з дзюдо здобула золото і два срібла на чемпіонаті Європи U-23, що проходить у німецькому місті Потсдам.

Молодіжна збірна України з дзюдо виборола три медалі протягом другого дня змагань на чемпіонаті Європи U-23.

Золото виграла Юлія Курченко (вагова категорія до 78 кг), якій у фіналі вистачило 24 секунди, аби покласти на лопатки німкеню Раффаелу Ігль і вперше у кар’єрі стати чемпіонкою молодіжного Євро.

На другу сходинку п'єдесталу пошани у своїх вагових категоріях зійшли Нікіта Юданов (до 90 кг), та Анна Олійник-Корнійко (до 70 кг). Зупинити українських віцечемпіонів Європи вдалося лише у фіналі. Юданов поступився у золотій сутичці угорцеві Петеру Сафрані, Олійник-Корнійко – німкені Замірі Бок.

  • Зазначимо, що у перший день змагань, 17 листопада, золото у ваговій категорії до 60 кг здобув Назар Вісков. У вирішальній сутичці турніру він переміг Луїса Барросо Лопеса з Іспанії
  • Таким чином, Україна вперше з 2003 року має на молодіжному Євро дві золоті та дві срібні медалі. Відтак Євро-2023 вже став найуспішнішим для збірної за 20 років на молодіжному рівні. Синьо-жовті поки посідають третє місце у медальному заліку;
  • Покращити свої результати Україна матиме шанс у неділю, 19 листопада, в останній день змагань. Тоді буде проведено  змішаний командний турнір.