«Можна перерахувати на пальцях»: Світоліна розповіла, які зірки тенісу найбільше допомагали Україні

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
313
0 голосів
«Можна перерахувати на пальцях»: Світоліна розповіла, які зірки тенісу найбільше допомагали Україні
Еліна Світоліна. Фото: BTU
Українська тенісистка Еліна Світоліна розповіла про те, хто з відомих тенісистів найбільше підтримав Україну та надсилав грошові перекази до її фонду та на рахунки United24.

Еліна Світоліна зізналася, що не так багато тенісистів зі світовим ім’ям допомагало Україні фінансово. Особливо наша співвітчизниця виділила два прізвища з тих, хто донатив на потреби її фонду та United24.

«Можу перерахувати на пальцях рук, хто донатив. Стефанос Циципас зробив донат у мій фонд, дуже вдячна йому. Іга Свьонтек дуже багато зробила для українців, нашого фонду. 

United24 вона передала дуже велику суму. Це нам реально допомогло зробити табори для дітей, які ми проводимо кожного року. Від неї дуже потужна підтримка».

Українка також сказала, що чимало допомоги надходить від міжнародних спортивних організацій.

«Також ми отримали допомогу від турніру Charleston, організаторів нідерландського Bleiswijk Open та Mubadala Citi DC Open, що пройшов у Вашингтоні, а також від WTA Charity», — сказала Світоліна в інтерв’ю ютуб-каналу «Бомбардир».

Раніше ми псиали, що Еліна Світоліна та її чоловік француз Гаель Монфіс розпочнуть новий сезон на турнірі в Окленді (Нова Зеландія). 

  • Змагання WTA 250 ASB Classic відбудуться з 1 по 7 січня 2024 року.
  • Після вильоту з US Open-2023 у третьому колі Еліна взяла паузу у виступах. В українки були проблеми зі стопою.
  • Найкращим досягненням українки в 2023-му став півфінал Вімблдона, де наша співвітчизниця програла чешці Маркеті Вондроушовій (0:2 (3:6, 3:6).
  • В оновленому рейтнгу WTA Світоліна займає 25-ту сходинку.