Лідер збірної України з фігурного катання виступить на Гран-прі у Фінляндії: подробиці

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
227
0 голосів
Лідер збірної України з фігурного катання виступить на Гран-прі у Фінляндії: подробиці
Іван Шмуратко. Фото: AP Photos
Перший номер національної команди України з фігурного катання Іван Шмуратко виступить на п’ятому етапі серії Гран-прі 2023/24 у фінському місті Еспоо.

Іван Шмуратко прийме участь у змаганнях п’ятого етапу серії Грн-прі у Фінляндії, який пройде з 17 по 19 листопада. Про це повідомляє Федерація фігурного катання України.

Фігурист отримав персональне запрошення організаційного комітету змагань та відповідну згоду Міжнародної спілки ковзанярів (ISU). У цьому сезоні наші співвітчизники не потрапили до числа учасників Гран прі в категорії сеньйори.

21-річний спортсмен був заявлений на етап серії Челенджер у Варшаві. Але натомість українець вирушає до Еспоо.

Відзначимо, що Шмуратко вдруге виступить на дорослому Гран-прі. Дебют українця на цьому рівні відбувся у листопаді минулого року на етапі у французькому Анже. Він став першим за чотири роки представником України в чоловічому одиночному катанні та посів восьме місце.

  • На початку 2023 року Шмуратко знявся з чемпіонату Європи та Універсіади через травму ноги, а згодом не зміг виступити й на чемпіонаті світу. 
  • Шмуратко є учасником і фіналістом Олімпійських ігор-2022 (24-те місце), учасником чемпіонатів світу (найкращий результат – 21-ше місце 2021 року).
  • На чемпіонаті Європи минулого року показав найкращий за 20 років результат України в чоловічому одиночному катанні – 12-те місце.