Львів'янка приєдналася до команди Світового туру з велоспорту: вона стане першою українкою на такому рівні

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
1219
0 голосів
Львів'янка приєдналася до команди Світового туру з велоспорту: вона стане першою українкою на такому рівні
Юлія Бірюкова. Фото: Human Powered Health
Велогонщиця Юлія Бірюкова стала першою серед українок, хто виступить у Світовому турі – вищому дивізіону шосейного велоспорту.

25-річна велогонщиця Юлія Бірюкова приєдналася до команди Human Powered Health, яка виступає у Світовому турі. Таким чином, вона стала першою українкою, яка виступить у вищому жіночому дивізіоні шосейного велоспорту.

«Я дуже щаслива і з нетерпінням чекаю наступного року. Моя мета - рости як гонщиця у 2024 році. Гори підходять мені найкраще, але я також хочу показати себе в гонках на час і розвиватися як гонщик GC», – сказала Юлія у коментарі пресслужбі клубу.

  • Попередні чотири роки львів'янка провела в командах другого за силою Континентального туру: UAE Development Team (2023), Arkea (2022), Eneicat - RBH Global (2021), Lviv Cycling Team (2020).
  • Серед її досягнень - перемога на етапі Тюрінгенського жіночого туру 2022 року, подіуми на Gran Premio Ciudad de Eibar, турі Піренеїв та Гран-прі Середземномор'я, а також сьоме місце на вершині Гіганта Провансу на Mont Ventoux Challenge.
  • Бірюкова також брала участь у першій жіночій велогонці Tour de France Femmes avec Zwift.