Нам казали: «Не виходьте в українській формі»: Магучіх згадала ЧС у Сербії після початку повномасштабної війни

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
13858
0 голосів
Нам казали: «Не виходьте в українській формі»: Магучіх згадала ЧС у Сербії після початку повномасштабної війни
Ярослава Магучіх, фото: Google
Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх розповіла про початок повномасштабної війни та виїзд на чемпіонат світу, що проходив у сербському Белграді.

Ярослава Магучіх розповіла про чемпіонат світу, що проходив у сербському Белграді. 

«Коли почалось повномасштабне вторгнення. По-перше, я перша з моєї родини про це дізналася, тому що почула вибухи та як пролетіла ракета наді мною. Я лежала в ліжку і думала, що зараз прямо в мій будинок все. Потім всім дзвонила і казала, що почалася війна. Ми поїхали до тренера, звичайно, сиділи.

Взагалі не хотіла, але потім стало питання, що можливо все-таки треба виступати на чемпіонаті світу. Але як туди їхати, як добиратися? У країні почалася війна, все перекрито, потяги лише евакуаційні. Все ж таки ми з тренером хотіли виступати, тому ще був основний старт зимового сезону для нас всіх».

Магучіх також розповіла, що у Сербії її просили не виходити в українській формі.

«У нас була найменша команда. Здається, шість осіб. Нам казали: «Не виходьте в українській формі», але ми не послухались. Ми виходили, тому що ми з України. У нашій країні йде війна і не виходити у формі – це сором для нас, тому що ми представляємо Україну», – сказала Магучіх в коментарі для ютуб-каналу Євгена Проніна.

  • У 2022 році Ярослава Магучіх виграла «золото» чемпіонату світу у приміщенні в Белграді з результатом 2,02 м.
  • Цього літа в Будапешті українка стала чемпіонкою світу на відкритому повітрі з показником 2,01 м.