«Це був сильний вчинок»: Магучіх – про Харлан та можливість повернення росіян у спорт

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
783
0 голосів
«Це був сильний вчинок»: Магучіх – про Харлан та можливість повернення росіян у спорт
Ярослава Магучіх. Фото: Google
Українська стрибунка в висоту Ярослава Магучіх поділилась своїми думками щодо можливості повернення росіян у спорт та бойкоту змагань із ними.

Ярослава Магучіх поділилась думками щодо вчинку Ольги Харлан – не тиснути руку росіянці після бою на чемпіонаті світу:

«Слідкувала за новинами тоді. Оля знала, на що вона йде, що можливо буде дискваліфікація. Це був сильний вчинок».

Українська стрибунка у висоту розповіла про можливість повернення росіян у спорт:

«Вважаю, якщо ми будемо бойкотувати одні, то це нічого не дасть. Вони просто поїдуть, наприклад, якщо їм дозволять, і будуть змагатися, а ми будемо вдома дивитися. Так, Томас Бах каже, що у всіх є права, не змішуємо політику і спорт, але у нас скільки дітей загинуло від ракетних атак. Багато наших спортсменів загинуло.

Вони теж могли б спокійно собі представляти нашу країну на міжнародному рівні, показувати результат, але вони цього вже ніколи не зможуть зробити. В них це право і можливість забрала росія. І спортсмени в росії, які мовчать, нічого не говорять, ну як можна їх допускати до змагань?» – заявила Магучіх в інтерв'ю для 24 каналу.

  • Ярослава посіла третю сходинку за підсумками голосування в номінації «Найкраща легкоатлетка 2023 року в Європі».
  • У легкоатлетичному сезоні 2023 року Магучіх вперше стала чемпіонкою світу, а також виграла три етапи та вдруге поспіль Суперфінал Діамантової ліги.
  • Нагадаємо, що Ольга Харлан отримала дискваліфікацію на чемпіонаті світу 2023 року після відмови потиснути руку російській фехтувальниці Анні Смірновій.
  • Організатори турніру дискваліфікували українку, мотивуючи це порушенням спортивних принципів і правил фехтування – кожна сутичка має обов’язково завершуватися рукостисканням.  
  • Згодом дискваліфікацію нашої спортсменки відмінили. Також МОК запевнив, що Ольга, попри все, матиме спеціальну ліцензію на участь в Олімпіаді 2024 року, що пройде в Парижі.