«Необхідно нейтралізувати вплив росії»: Україна налаштована брати участь у Паралімпійських іграх-2024

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
152
0 голосів
«Необхідно нейтралізувати вплив росії»: Україна налаштована брати участь у Паралімпійських іграх-2024
Українські параолімпійці. Фото: Національний паралімпійський комітет України
Україна налаштована брати участь у Паралімпійських іграх-2024 і не бойкотувати їх, навіть якщо там будуть присутні російські та білоруські параатлети у нейтральному статусі.

Паралімпійський комітету України планує об'єднатися з іншими країнами, аби добитися усунення російських і білоруських спортсменів від участі в Паралімпіаді-2024 у Парижі та проаналізувати процедуру щодо визначення їхнього нейтрального статусу.

Президент організації Валерій Сушкевич під час прес-конференції на тему впливу росії на міжнародний паралімпійський рух озвучив план дій після допуску до Паралімпіади спортсменів з країни-агресора:

«Ми об'єднали необхідну квоту країн Європи, яка вимагає скликання позачергової генеральної асамблеї Європейського паралімпійського комітету, на якій повинні бути опрацьовані питання, що стосуються процедури допуску нейтральності росії.

Зараз необхідно нейтралізувати політичний і корупційний вплив Росії через свої посольства на делегатів МПК і ЄПК. Мені здається, багато залежить від свідомості керівників різних країн».

Голова паралімпійського комітету України також заявив, що Україна налаштована брати участь у Паралімпійських іграх-2024 і не бойкотувати їх:

«Ми налаштовані брати участь у Паралімпіаді в Парижі. Ми робитимемо все задля українського атлета, який бореться за те, щоб його перемога була складовою перемоги над війною, і щоб росіяни й білоруси не брали участь у Паралімпіаді».

  • Через вторгнення російські та білоруські спортсмени залишалися поза Паралімпійськими іграми-2022 в Пекіні.
  • Наприкінці вересня 2023 року Міжнародний паралімпійський комітет дозволив участь російських і білоруських спортсменів у Іграх-2024 під нейтральним прапором.
  • Наразі паралімпійська збірна України має 61 ліцензію у дев'яти видах спорту (велоспорт, веслування академічне, легка атлетика, плавання, боча, кульова стрільба, стрільба з лука, параканое та теніс настільний).