«Кваліфікуватися на Ігри хотілося вже в перший день»: український медаліст прокоментував свою бронзу на ЧС

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
192
0 голосів
«Кваліфікуватися на Ігри хотілося вже в перший день»: український медаліст прокоментував свою бронзу на ЧС
Назар Чепурний. Фото: Google
21-річний український гімнаст Назар Чепурний прокоментував свою бронзу в опорному стрибку на чемпіонаті світу-2023. Спортсмен повернувся після важкої травми.

Назар Чепурний виграв бронзу в опорному стрибку на чемпіонаті світу-2023, що проходив у бельгійському Антверпені. Ця медаль стала для нього першою в кар’єрі на рівні світової першості.

Минулий рік спортсмен пропустив через важку травму руки, яка потребувала операції, і готувався до змагань в Чехії, куди виїхав через початок повномасштабної війни.

Чепурний розповів, чому вирішив повернутися додому у 2023 році та знову увірватися у великий спорт.

«Дуже сумував за домом і прийшов до того, що хочу повернутися та робити те, що люблю. Мені потрібна була медаль для того, щоб залишитися в списках збірної України. Тому через два-три тижні після повернення одразу поїхав на чемпіонат України в Кропивницькому, здобув там медаль».

Гімнаст зазначив, що виступ на чемпіонаті світу став для нього серйозним психологічним випробовуванням.

«Ці змагання для мене були дуже нервові. Не тільки через те, що на кону стоять власні результати та командна ліцензія – ще й атмосфера. Хотілося зробити все в перший день: кваліфікуватися на стрибок та максимум показати в командній кваліфікації, щоб вийти на Ігри», – цитує Чеперного Суспільне Спорт.

  • Зазначимо, що гімнаст допоміг Україні вибороти командну ліцензію на Олімпіаду-2024;
  • У 2018 році він вже ставав срібним призером Юнацьких Олімпійських ігор в опорному стрибку.