«Цей шанс випадає для молодших дівчат»: екслідерка збірної України з футзалу – про участь на ЧС-2025

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
1369
0 голосів
«Цей шанс випадає для молодших дівчат»: екслідерка збірної України з футзалу – про участь на ЧС-2025
Юлія Титова. Фото: АФУ
Колишня лідерка збірної України з футзалу Юлія Титова зазначила, що вона б хотіла зіграти на чемпіонаті світу, який нещодавно створила FIFA, але цей шанс отримають молоді футзалістки.

39-річна членкиня тренерського штабу жіночої збірної України з футзалу Юлія Титова, яка нині виступає в італійському клубі Медітерранья Кальярі, прокоментувала можливість повернення національної команди після завершення кар'єри у березні 2023 року:

«Зараз я перебуваю в новій команді, в Італії. Звичайно, я чекала цього питання — всі його ставлять. Бо дебютний чемпіонат світу не так далеко, але для мене й далеко. Кожен рік мені стає все більш важким і важким».

Титова зазначила, що для неї виступ на чемпіонат світу, рішення про проведення якого у 2025 року нещодавно ухвалила FIFA – одне з бажань:

«Побачимо, закінчився тільки чемпіонат Європи нещодавно, і ці емоції ще до кінця не зникли. Виходить, ми не віримо в те, що зробили для нашої збірної, країни, а тут така новина, що чемпіонат світу все-таки буде. Звичайно, коли ти все життя йдеш до цього, то хотілося б. Але подивимося, тому що вже роки йдуть».

Наостанок у інтерв'ю Суспільне Спорт ексфутзалістка збірної зазначила, що юні футзалістки також хотіли б зіграти на цьому турнірі, і скоріш за все, цей шанс нададуть саме їм:

«Можливо, цей шанс випадає для молодших дівчат. Мені б дуже хотілося, щоб вони, мабуть, також «горіли» цією ідеєю — зіграти на чемпіонаті світу, як я горю».

  • З 2010 по 2023 роки Титова провіла 56 матчів за національну футзальну збірну, в яких забила 19 голів.
  • У жовтні 2022 року отримала посаду асистентки головного тренера збірної України з футзалу Олега Шайтанова.