«Сам був у шоці»: Марусяк прокоментував сьоме місце етапу літнього Гран-прі зі стрибків з трампліна

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
744
0 голосів
«Сам був у шоці»: Марусяк прокоментував сьоме місце етапу літнього Гран-прі зі стрибків з трампліна
Євген Марусяк. Фото: Eurosport
Для Євгена Марусяка сьоме місце етапу літнього Гран-прі зі стрибків з трампліна стало дещо шоком. Приємним цей результат є і для українського спорту, адже вперше українець посів місце у топ-10 етапів.

Українець Євген Марусяк встановив національний рекорд, коли на етапі літнього Гран-прі зі стрибків з трампліна в румунському Ришнові він посів сьоме місце. До цього українці не заходили навіть в топ-10.

Спортсмен поділився враженнями від рекордного результату:

«Я сам був у шоці, коли після першого стрибка йшов другим. Але, на жаль, через компенсацію погодних умов я став сьомим. Дуже радий, що зміг потрапити у топ-7 — це найкращий результат в історії України на таких змаганнях».

Також Марусяк розповів про подальші змагальні плани:

«Зараз ми повинні підготуватися до Австрії, там пройде передостанній літній Гран-прі. Ми будемо тренуватися в Планіці на К-80, він більше підходить до того трампліна, що в Австрії».

За словами Євгена, в нього був дуже насичений сезон, тому між етапами підготовки треба дещо перепочити:

«Після цього поїдемо додому, там пройдемо чотириденну реабілітацію на Закарпатті. Бо не встигли відійти від зимового сезону, як почали літній. Тому пройдемо реабілітацію і будемо вдома до 20 жовтня, після чого поїдемо на тренувальний збір у Польщу».

Наостанок у коментарі Суспільне Спорт Марусяк розповів про очікування від етапу Гран-прі в Австрії:

«Звісно, хочеться покращувати результати, але подивимося, як це вдасться, бо залежить від усього: від настрою, як ти виспався, як ти підійшов до змагань, усе грає свою роль. Якщо ти відчуваєш у собі сили, що ти можеш під’їхати й стрибнути, тоді усе буде добре. Сподіваюся, що в Австрії теж буде непоганий результат».

  • Окрім найкращого результату на етапах літнього Гран-прі, Марусяк також став першим українським чемпіоном на етапі Континентального кубка, коли тріумфував у німецькому Клінгенталі.
  • Також Євген є рекордсменом України за набраними очками (21) та місцем у загальному заліку Кубка світу (54) в сезоні 2022/23.