Кубок Націй з кінного спорту: збірна України здобула медаль серед найсильніших країн світу

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
201
0 голосів
Кубок Націй з кінного спорту: збірна України здобула медаль серед найсильніших країн світу
Представниця збірної України на Кубку Націй. Фото: Google
Національна команда України зайняла третє місце в одному з найпрестижніших змагань з олімпійської дисципліни кінного спорту – конкуру, який проходив у Польщі.

У неділю, 17 вересня, столиця Польщі Варшава приймала в себе престижні змагання з кінного спорту – конкуру. 

Десять європейських країн делегували на фінал Кубку Націй (Longines EEF Series) по чотири своїх кращих спортивних пари, які вибороли у півфіналі право виходу у фінал.

Збірна України вперше отримала право виступити в 1/2 фіналу турніру. Нашу команду представляли:

  • Аліса Данілова 
  • Микола Пилипейко 
  • Олександр Продан
  • Анастасія Бондарева 

Запекла командна боротьба розгорнулась вже у першому гіті двораундового випробування, маршрут якого будував відомий французький курс-дизайнер Грегорі Бодо.

На полі було встановлено 12 перешкод, а кожна спортивна пара мали двічі здійснити по 15 стрибків – тобто поряд з одиночними перешкодами стояли подвійна та потрійна системи. 

Багато учасників не змогли впоратися із завданням, а краще за все пройшли випробування представники Австрії.

Для збірної України основними конкурентами виявились представники Бельгії, які зрівнялись з нашими вершниками по кількості отриманих штрафних очок у першому гіті. 

Другий гіт наші чоловічі дуети відпрацювали відмінно, у командну скарбничку пішов також результат Аліси Данилової – таким чином загальна сума штрафних очок у кількості 21 вивела нашу команду на третє місце.

  • Нагадаємо, що конкур — це змагання з подолання перешкод верхи на коні, що проходять на конкурному полі. Конкур стали проводити з середини XIX сторіччя в Бельгії, потім у Франції та Італії. Залежно від кількості перешкод та їхньої висоти конкур ділиться на легкий, середній, важкий та вищий.