Пономарьов схвалює: найкращий шахіст світу закликав не скасовувати санкції проти росіян – на болотах палає

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
267
1 голос
Пономарьов схвалює: найкращий шахіст світу закликав не скасовувати санкції проти росіян – на болотах палає
Каспаров, Карлсен, Пономарьов. Колаж: Sport-express.ua
Норвежця Магнуса Карлсена визнали найкращим гравцем світу за останні сто років. Гросмейстер виступив із правильною заявою на очах у президента ФІДЕ – росіянина Аркадія Дворковича.

На врученні нагороди найкращому гравцю світу за останні сто років Карлсен зробив заяву, у якій закликав не скасовувати санкції проти російської та білоруської шахових федерацій

«Звичайно, я мав прийняти цю нагороду, але, на мою думку, Гаррі Каспаров мав кращу кар'єру, ніж я. Я розумію, чому я отримав цю нагороду, але я все одно думаю, що він більше заслуговує на це.

Принаймні я скажу на честь Гаррі, тому що я впевнений, що він скористався б можливістю дати поради не скасовувати санкції проти російської та білоруської шахових федерацій. Ось і я говорю те саме», – сказав Карлсен.

👉ДИВИТИСЯ ВІДЕО З ПРОМОВОЮ КАРЛСЕНА 👈

Зазначимо, що під час виступу норвежця у залі був присутній президент ФІДЕ – росіянин Аркадій Дворкович.

Заява Карлсена викликала шквал емоцій на Росії. Так, віце-президент Федерації шахів РФ Сергій Смагін закликав Карлсена повернути призові, які той виграв на Росії

«Я б нагадав Карлсену, що старт його професійної кар'єри відбувся в Росії. Він хлопчиком приїжджав до нашої країни, грав на різних турнірах і заробив тут чимало грошей. Перш ніж говорити щось негативне про Росію, Карлсену тоді непогано було б повернути борг, усі ці призові», – цитують Смагіна пропагандистські ЗМІ.

  • Нагадаємо, що Руслан Пономарьов в інтерв’ю сайту Sport-express.ua повідомив, що члени збірних України підписали листа до Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ).
  • У ньому вони закликають продовжити відсторонення та не відновлювати права російських й білоруських шахових федерацій.