Третій поспіль тріумф Магучіх і медаль Геращенко: результати фіналу Діамантової ліги у Брюсселі

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
4436
3 голоси
Третій поспіль тріумф Магучіх і медаль Геращенко: результати фіналу Діамантової ліги у Брюсселі
Ярослава Магучіх і Ірина Геращенко. Фото: AP Photo
Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх втретє поспіль стала чемпіонкою Діамантової ліги зі стрибків у висоту, підтвердивши свій статус лідерки на світовій арені! Її співвітчизниця, Ірина Геращенко, завершила фінал з почесним третім місцем.

Цьогорічний фінал Діамантової ліги пройшов у Брюсселі, де обидві українки показали високі результати. Ярослава та Ірина потрапили до фіналу за підсумками шести етапів, здобувши відповідно перший (32 очки) та четвертий (25 очок) рейтинги. Магучіх досягла двох перемог на етапах у Лозанні та Цюріху, а Геращенко також відзначилась, перемігши на турнірі в Італії.

У фіналі 2024 року в Брюсселі змагалися шість легкоатлеток, включаючи двох представниць Австралії — Ніколу Оліслагерс та Елеанор Паттерсон, віцечемпіонку Європи сербку Ангеліну Топич та словенку Лію Апостоловські.

Ярослава Магучіх. Фото: Ulf Schiller/athletix.ch

Першу висоту в 1.80 метра Ірина Геращенко подолала з другої спроби, а Ярослава її пропустила. Згодом обидві українки взяли 1.92 метра: Магучіх з першої спроби, Геращенко — з другої. Висота 1.95 метра стала викликом для Ірини, і вона завершила змагання на цій позначці, залишивши боротьбу за золото між Магучіх та Оліслагерс.

Планка 1.97 метра принесла Ярославі перемогу: австралійка подолала цю висоту з другої спроби, а Ярослава з першої, що забезпечило українці черговий тріумф у Діамантовій лізі. Обидві легкоатлетки пропустили висоту у 1.99 метра, а планка у 2.01 метра Оліслагерс не підкорилась, а отже Магучіх виграла фінал за кількістю спроб.

Для Геращенко це також був великий успіх, адже вона вдруге у своїй кар'єрі виступила у фіналі та посіла третє місце.

Фінал «Діамантової ліги»

Брюссель, Бельгія

Стрибки у висоту

Жінки

  1. Ярослава Магучіх (Україна) – 1,97 м
  2. Нікола Оліслагерс (Австралія) – 1,97
  3. Ірина Геращенко (Україна) – 1,92
  4. Елеанор Паттерсон (Австралія) – 1,88
  5. Ангеліна Топич (Сербія) – 1,88
  6. Лія Апостоловські (Словаччина) – 1,88

Ярослава Магучіх здобула свою третю поспіль перемогу в Діамантовій лізі, продовжуючи домінувати на міжнародній арені, а Ірина Геращенко впевнено закріпила свої позиції серед світових лідерок.