Паралімпійська чемпіонка допомагає українським дітям: історія спортсменки, від якої відмовилися батьки в Україні

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
131
0 голосів
Паралімпійська чемпіонка допомагає українським дітям: історія спортсменки, від якої відмовилися батьки в Україні
Оксана Мастерс. Фото: Google
Паралімпійська чемпіонка Оксана Мастерс, яка представляє США, зізналася, що пожертвує частину призових дітям, які постраждали від війни з росією.

Американка Оксана Мастерс, яка народилася в Україні і від якої відмовилися біологічні батьки, здобула дві золоті медалі Паралімпіади-2024 в Парижі: спортсменка виграла шосейну гонку та перегони з роздільним стартом.

Паралімпійська чемпіонка розповіла, що пожертвує частину призових українським дітям, які постраждали від війни з росією:

«Незважаючи на те, що мені так пощастило брати участь у моїх сьомих Паралімпійських іграх, багато моїх українських колег трагічно втратили цю можливість через війну. 487 українських спортсменів і тренерів загинули – багато хто з них мріяв би брати участь у Іграх у Парижі.

На Паралімпійських іграх у Пекіні 2022 року я пожертвував частину своїх призових грошей в організацію No Child Forgotten через Global Giving, щоб допомогти дітям, чиї життя постраждали від вторгнення Росії в Україну», – написала Мастерс у своєму інстаграмі.

  • Оксана Мастерс народилася 16 червня 1989 року у Хмельницькому, проте батьки відмовилися від неї прямо в пологовому будинку.
  • У сім років майбутню спортсменку всиновила самотня бездітна жінка зі Сполучених Штатів Америки.