НОК назвав найкращого спортсмена місяця: нагороду отримала призерка Олімпіади в Парижі

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
5986
5 голосів
НОК назвав найкращого спортсмена місяця: нагороду отримала призерка Олімпіади в Парижі
Ольга Харлан (друга зліва). Фото: НОК
Сьогодні, 27 серпня 2024 року, в Олімпійському домі відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу «Найкращий спортсмен місяця».  За підсумком липневих баталій нагорода дісталась нашій неперевершеній фехтувальниці Ользі Харлан.

Нагороди знайшли своїх героїв.  Рішенням Експертної комісії НОК України найвища відзнака за липень місяць дісталася атлетці, котра представляла Україну на Олімпіаді-2024 у Парижі.

Нагороду «Найкраща спортсменка липня 2024 року» досить прогнозовано отримала Ольга Харлан. 

На ОІ вона виборола бронзу в індивідуальних змаганнях  (фехтування на шаблях) та золото у командній першості у цій же дисципліні.

Окрім олімпійської чемпіонки, відзнаки НОК України також отримали:

  • «Найкраща юна спортсменка квітня 2024 року» Анна Максименко – чемпіонка світу з фехтування серед кадетів в особистих змаганнях жіночої шпаги.
  • «Найкраща юна спортсменка травня 2024 року»Аліна Дадерко – срібна призерка чемпіонату світу з важкої атлетики до 17 років.
  • «Найкращий юний спортсмен червня 2024 року» Олександр Желтяков – чемпіон та бронзовий призер чемпіонату Європи з плавання 200 метрів на спині та комбінована естафета 4х100м.
  • «Найкращий юний спортсмен липня 2024 року» Єгор Якушенко – чемпіон Європи з боротьби греко-римської серед юнаків до 20 років.