Магучіх пожертвувала мільйон, а потім звернулася до українців: що сказала олімпійська чемпіонка

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
597
1 голос
Магучіх пожертвувала мільйон, а потім звернулася до українців: що сказала олімпійська чемпіонка
Ярослава Магучіх. Фото: Google
Відома українська легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка виборола олімпійське золото у Парижі, закликала підтримувати та донатити на допомогу ЗСУ.

Ярослава Магучіх раніше віддала мільйон гривень чотирьом притулкам для тварин. Тепер же наша чемпіонка задонатила ще один мільйон гривень, але цього разу на допомогу ЗСУ. Про це спортсменка сама написала у соціальних мережах.

«‎Ми звикли більшість гарних речей робити тихо, але багато людей переконувало мене, що час змінювати цю звичку в собі. Сьогодні 1 млн гривень відійшов на банку Ігоря Лаченкова, який збирає 12 мільйонів гривень на автівки для підрозділів Сил оборони України». 

Магучіх закликала наш народ намагатися жертвувати гроші на потреби наших воїнів, які боронять державу від російських окупантів.

«‎Я хочу нагадати, що будь-яка щоденна сума для ЗСУ – це крок до перемоги. Сказати, що не буває маленьких донатів. Зараз тривають активні бойові дії на різних напрямках і захисникам ці машини потрібні як ніколи. 

Тому я закликаю українців, друзів та фанатів із закордону приєднатися до великої цілі і побити рекорд зі швидкості закриття збору, врятувати сотні життів українських воїнів і стати частиною перемоги у майбутньому», – написала українка.

  • У легкоатлетичному сезоні 2023 року Магучіх вперше стала чемпіонкою світу, а також виграла три етапи та вдруге поспіль Суперфінал Діамантової ліги.
  • За підсумками голосування в номінації «Найкраща легкоатлетка 2023 року в Європі», українка посіла третє місце. 
  • Минулого місяця Ярослава встановила світовий рекорд, подолавши планку на висоті 2,10 м.