Україна розпочала відбір на чемпіонат світу з футзалу з перемоги: команда Косенка розгромила бельгійців

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
1315
0 голосів
Україна розпочала відбір на чемпіонат світу з футзалу з перемоги: команда Косенка розгромила бельгійців
Бельгія - Україна. Фото: трансляція на MEGOGO
Збірна України з футзалу розпочала свій шлях у елітному раунді кваліфікації на чемпіонат світу 2024 року з розгромної перемоги над Бельгією.

15 вересня у першому турі елітного раунду кваліфікації на чемпіонат світу 2024 року зустрілися збірні України та Бельгії.

Півфіналісти Євро-2022 одразу взяли гру під власний контроль та забили перший гол у ворота бельгійців на 10 секунді матчу. Ще два голи Україна забила до десятої хвилини поєдинку.

Втім, ще у першій половині матчу збірна Бельгії зуміла відквитати один гол, проте це лише розлютило українську команду, яка до перерви забила ще чотири голи. 7:1 на користь збірної України після першого тайму.

У другій половині гри українці продовжували домінувати над суперником, забивши два голи у перші п'ять хвилин тайму. Після цього збірні забили по голу. 2:10 – остаточний рахунок.

Відбір на ЧС-2024 з футзалу. Елітний раунд.

Бельгія – Україна – 2:10

Голи:  Ель-Фекірі, 12, 35 – Шотурма, 1, Педяш, 10, 23, Швед, 10, Мельник, 13, Абакшин, 14, 19, 20, Корсун, 26, Фаренюк, 39

Зазначимо, що у паралельному матчі нашої групи збірна Сербії обіграла Польщу з рахунком 2:1.

  • Збірна України в основному раунді кваліфікації ЧС-2024 посіла перше місце, випередивши Нідерланди та Косово, та вийшла до елітного раунду.
  • У групі B змагаються чотири команди: Україна, Бельгія, Сербія та Польща.
  • 20 команд поділено на п'ять груп по чотири збірні в кожній. Переможці п'яти груп вийдуть на ЧС-2024 напряму, а ще дві путівки будуть розіграні серед чотирьох найкращих команд із п'яти, які посіли другі місця.
  • У другому турі 20 вересня синьо-жовті у номінально домашньому матчі в Угорщині прийматимуть збірну Польщі.
  • У третьому та четвертому турах збірна Україна зіграє проти Сербії: шостого та 11 жовтня на виїзді та вдома відповідно.