Вперше за 12 років: Україна здобула ліцензію на Олімпіаду у чоловічому маунтенбайку – як це вдалося

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
55
1 голос
Вперше за 12 років: Україна здобула ліцензію на Олімпіаду у чоловічому маунтенбайку – як це вдалося
Олександр Гудима. Фото: Google
На Олімпіаді у Парижі Україна буде представлена як у жіночому, так і у чоловічому турнірах з маунтенбайку. Хто саме захищатиме честь нашої країни, нині невідомо.

Завдяки перерозподілу невикористаних олімпійських квот Україна отримала четверту ліцензію на ОІ-2024 у велоспорті. Мова про заповітну перепустку у чоловічому маунтенбайку. Радісну звістку повідомила пресслужба НОК, розмістивши відповідний інформаційний допис на офіційній сторінці у Telegram.

За світовим рейтингом у маунтенбайку Україна виборола лише одну ліцензію (у жіночому турнірі). Натомість у чоловічому рейтингу все вирішилося після вищезазначеного перерозподілу. 

Зауважимо, що ліцензія України на Олімпіаду-2024 у маунтенбайку є неіменною. Тренерський штаб збірної України в найближчі терміни має визначитися, хто зі спортсменів отримає її та буде представлений на Іграх у Парижі.

Таким чином, Україна вперше за 12 років матиме представництво у чоловічому маунтенбайку. Останнім представником України у цьому виді був Сергій Рисенко на Іграх у Лондоні у 2012 році.

  • Найрейтинговішим українським велосипедистом у світовому рейтингу з маунтенбайку є 21-річний Олександр Гудима – 44 місце.
  • На попередніх Іграх у Токіо-2020 збірну України представила лише Яна Беломоіна.