Завершився чемпіонат світу з академічного веслування: результати паралімпійської збірної України

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
582
0 голосів
Завершився чемпіонат світу з академічного веслування: результати паралімпійської збірної України
Паралімпійська збірна Україна з академічного веслування. Фото: Міністерство спорту та молоді
Завершився чемпіонат світу з академічного веслування. Паралімпійська збірна Україна на світовій першості зуміла здобути чотири нагороди.

Три «золота», одна бронзова медаль та три ліцензії на Олімпійські ігри 2024 року – такий доробок паралімпійської збірної України з академічного веслування на чемпіонаті світу, що завершився у сербському Белграді.

Нагороди серед українських спортсменів завоювали:

  • «Золото»: Роман Полянський (клас PR1M1x – одиночка чоловіча, паралімпійська ліцензія); Айсанова Анна (клас PR2W1x – одиночка жіноча); Андрій Сивих та Іван Купрійчук (клас PR3M2 – двійка чоловіча).
  • «Бронза»: Шеремет Анна (клас PR1W1x, паралімпійська ліцензія).

Ярослав Коюда та Світлана Богуславська  (клас PR2Mix2x - двійка змішана) хоч і не посіли призового місця, проте вибороли паралімпійську ліцензію.

У чемпіонаті світу взяли участь 158 спортсменів з 33 країн світу, збірну України представляли дев'ять паравеслувальників.

У паразбірної України на сьогодні вже є 64 ліцензії у дев'яти видах спорту (велоспорт, академічне веслування, легка атлетика, плавання, боча, кульова стрільба, стрільба з лука, параканое та настільний теніс) з 17-ти, в яких Україна планує взяти участь в Паралімпіаді-2024.