Магучіх та Геращенко вийшли у фінал Євро з легкої атлетики: українки змагатимуться за медалі у стрибках у висоту

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
691
2 голоси
Магучіх та Геращенко вийшли у фінал Євро з легкої атлетики: українки змагатимуться за медалі у стрибках у висоту
Ярослава Магучіх. Фото: Google
У перший змагальний день Євро-2024, що проходить в Римі, Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко відібралися до фіналу змагань зі стрибків у висоту.

Кваліфікація у жіночих стрибках у висоту відбувалася у вечірню сесію першого змагального дня Євро-2024 з легкої атлетики.

До фіналу проходили всі атлетки, які виконали кваліфікаційний норматив 1.92 м або ж увійшли до топ-12 за підсумками відбору.

Юлія Левченко та Юлія Чумаченко не зуміли подолати висоту у 1.89 м, втративши можливість вийти до фіналу змагань.

У підсумку за медалі змагатимуться від України лише Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко. Магучіх для подолання кваліфікації вистачило двох стрибків – подолала планки 1.89 м та 1.92 м.

«Чи думала про пропуск Євро, враховуючи Олімпіаду? Насправді так було б, лише якби мені було боляче стрибати в секторі. Вирішили, що зробимо пробну спробу в розминці. Зробила спробу під час розминки, нічого не відчула, все було добре. Тому готуємося до фіналу», – розповіла Магучіх в коментарі для Суспільне Спорт.

Фінал жіночих стрибків у висоту відбудеться у неділю, 9 червня, о 21:30 за київським часом.

  • У легкоатлетичному сезоні 2023 року  Магучіх вперше стала чемпіонкою світу, а також виграла три етапи та вдруге поспіль Суперфінал Діамантової ліги.
  • В 2022 році Ярослава виграла «золото» чемпіонату світу у приміщенні в Белграді з результатом 2,02 м.
  • Магучіх є п'ятиразовою призеркою чемпіонатів світу: двічі вигравала золото у приміщенні в 2022 році та на відкритому повітрі у 2023, тричі срібло. Українка є лідеркою світового рейтингу.
  • Особистий рекорд Ярослави Магучіх – 2.06 м, який був встановлений у лютому 2021 року.