Україна здобула сьогодні шість медалей на Іграх нескорених-2023: всі результати першого дня змагань

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
1102
0 голосів
Україна здобула сьогодні шість медалей на Іграх нескорених-2023: всі результати першого дня змагань
Володимир Гера. Фото: Invictus Games: Team Ukraine
Збірна України розпочала виступи на Іграх нескорених-2023, що стартували в німецькому Дюссельдорфі. У перший змагальний день мультиспортивного турніру українці завоювали шість медалей.

Розпочались виступи на Іграх нескорених-2023, що стартували в німецькому Дюссельдорфі.

У перший змагальний день мультиспортивного турніру серед ветеранів і військовослужбовців розіграли медалі в легкій атлетиці й паверліфтингу, а також відбулися стартові матчі з регбі на візках.

За підсумком дня українці завоювали шість медалей:

  • Вадим Мазніченко здобув «бронзу» в штовханні ядра в категорії IF6 серед чоловіків. Одразу ж у першій спробі Мазніченко показав свій найкращий результат – 6,19 метра. Його випередили йорданець Хуссам Альхвайян (7,05) та американець Ґарретт Кувада (7,05).
  • Також у штовханні ядра, але в класі IF7, успішно виступив військовослужбовець Володимир Гера. Захисник завоював «срібло» з результатом 4,84 метра, який йому підкорився в п'ятій спробі. Переможцем у цій категорії став представник Колумбії – Джон Александер Сьєрра Авіла (5,73).
  • Єдине «золото» для України першого дня завоював капітан команди Олександр Маковей. Військовий став найкращим у штовханні ядра серед чоловіків у класі IF8. Його переможною спробою виявилася остання, третя – на 10,4 метра.
  • Нагороду в метанні диска додав Микола Заріцький. Ветеран виборов «срібло» в класі IF1 з результатом 29,32 метра, який він показав у другій спробі.
  • Володимир Товкис у метанні диска в класі IF2 продемонстрував третій результат: «бронзу» йому приніс кидок на 22,32 метра в другій спробі.
  • Україна піднялася на п'єдестал і в паверліфтингу. Срібну медаль виборов ветеран Максим Зубов. У категорії IP6 серед чоловіків колишній військовий підняв найбільшу вагу серед учасників – 75 кг у третій спробі.

За підсумком дня українці завоювали шість медалей: одне «золото», три «срібла» та дві «бронзи».

Зазначимо, що ігри нескорених триватимуть з 9 до 16 вересня та об'єднають близько 600 учасників із 22 країн.