Вперше за 12 років: українці виграли «золото» юніорського Гран-прі в танцях на льоду

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
1263
0 голосів
Вперше за 12 років: українці виграли «золото» юніорського Гран-прі в танцях на льоду
Пінчук та Погорєлов на подіумі етапу в Стамбулі. Фото: Türkiye Buz Pateni Federasyonu
Україна за підсумками юніорського Гран-прі з фігурного катання здобула свою першу медаль у сезоні – «золото» в танцях на льоду Марії Пінчук та Микити Погорєлова.

У турецькому Стамбулі завершився третій етап юніорського Гран-прі з фігурного катання.

У п'ятницю, 8 вересня, виступи серед дівчат завершила Таїсія Спесівцева. Українка змагалася на юніорському Гран-прі вперше за два роки й отримала 125.47 бала за підсумками двох програм – 13-те місце.

Повернувся на змагання Гран-прі серед хлопців Кирило Марсак, що минулого сезону дебютував на етапі в Ризі на дев'ятому місці. Українець увійшов до топ-10 довільної програми (112.91 бала) та посів підсумкову 14-ту позицію з доробком у 159.99 бала.

Етап закривала довільна програма з танців на льоду. Посівши друге місце в ритмічній програмі, Марія Пінчук та Микита Погорєлов також показали другий результат у довільному танці і за сумою балів очолили залік – «золото» з доробком у 148.82 бала.

  • Дебютну медаль юніорського Гран-прі пара Пінчук та Погорєлова здобула минулого сезону. У вересні 2022 року тандем посів третє місце з танців на льоду в латвійській Ризі – їхня нагорода стала для України першою на цьому рівні за чотири роки.
  • Україна здобула перше за вісім років «золото» на рівні юніорського Гран-прі. У серпні 2015 року парні змагання вигравали Рената Оганесян і Марк Бардей.
  • Змагання юніорського Гран-прі з танців на льоду українці виграють вперше з 2012 року. Тоді на етапі в Латвії тріумфували Марія Носуля та Євген Холонюк.