На офіційному плакаті ЧС-2024 показали гравця збірної Росії: УАФ відреагувала, а ФІФА довелось виправлятися

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
712
1 голос
На офіційному плакаті ЧС-2024 показали гравця збірної Росії: УАФ відреагувала, а ФІФА довелось виправлятися
Логотип ЧС-2024 з футзалу без російського гравця. Фото: Google
Міжнародна федерація футболу на офіційному плакаті до чемпіонату світу 2024 з футзалу зобразила гравця російської національної збірної Сергія Абрамова, але згодом прибрала. Відома реакція УАФ.

ФІФА представила офіційний плакат ЧС-2024 з футзалу, який пройде в Узбекистані з 14 вересня до 6 жовтня. На постері було зображено футзаліста збірної Росії Сергія Абрамова.

Логотип ЧС-2024 з футзалу з російським гравцем. Фото: ФІФА

Фото гравця країни-терориста було зроблене під час чемпіонату світу 2021 у Литві, коли збірній рф заборонили виступати під власним прапором через допінговий скандал.

У Міжнародній федерації футболу помітили помилку та виправили її, прибравши з зображення росіянина.

В УАФ відреагували на інцидент, засудивши дії ФІФА та зізнавшись, що подібне зображення викликало шок.

«Вчора на офіційному ресурсі FIFA була опублікована світлина, на якій зображений гравець країни-терориста. Це викликало відвертий шок та справжнє здивування всієї української, європейської та світової футбольної спільноти. Тим більше, що збірна країни-терориста дискваліфікована з Чемпіонату Світу з футзалу. Відповідно, керівництво УАФ негайно звернулось до FIFA офіційним листом з нотою протесту‎».

Українська асоціація футболу відзначила, що фото російського гравця прибрали.

«‎Станом на зараз зображення видалено з офіційних ресурсів FIFA. Сподіваємось щодо неповторення таких безглуздих помилок в майбутньому», – йдеться в заяві УАФ.

  • Чемпіонат світу відбудеться в Узбекистані з 14 вересня по 6 жовтня. На турнірі зіграє збірна України. Жеребкування відбудеться 26 травня.
  • Після початку повномасштабної війни росії проти України російські футбольні та футзальні клуби та збірні були відсторонені від міжнародних змагань.