Тріумфальна підготовка Харлан до Олімпіади: українка здобула медаль на етапі Кубку світу з фехтування

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
136
1 голос
Тріумфальна підготовка Харлан до Олімпіади: українка здобула медаль на етапі Кубку світу з фехтування
Ольга Харлан. Фото: Google
Українка Ольга Харлан виграла срібні нагороди етапу Кубка світу з фехтування на шаблі, який цими вихідними проходить в болгарському Пловдиві.

Українська шаблістка Ольга Харлан здобула срібну медаль на етапі Кубка світу 2024 з фехтування у болгарському Пловдіві.

Наша олімпійська чемпіонка розпочала виступ в основній сітці змагань з перемоги над «нейтральною» спортсменкою з країни-агресорки Анною Смірновою (15:8), матч з якою минулого року закінчився скандалом через ситуацію з рукостисканням.

У чвертьфіналі Ольга перемогла Елізабет Тарковськи зі США (15:8), а у півфіналі Харлан здолала дворазову чемпіонку світу (2022, 2023) у Емуру Місакі з Японії (15:13).

У фіналі українська фехтувальниця поступилася лідеру світового рейтингу – Сарі Бальцер із Франції (8:15). Зазначимо, що медаль Кубка світу стала 33-ю в кар'єрі Ольги Харлан.

Нагадаємо, що українка не змогла подолати 1/16 фіналу Олімпійських ігор-2020 у фехтуванні, програвши представниці Китаю – Хенгуй Ян (12:15).

  • Ольга Харлан отримала «чорну картку» терміном у 60 діб за підсумками чемпіонату світу 2023 року, коли вона відмовилася потиснути руку представниці країни-терориста Анні Смірновій.
  • Після цього українська федерація подала протест на дане рішення, що дало Ользі можливість виступати в командному турнірі. 
  • На даний інцидент відреагував Міжнародний олімпійський комітет, який надав Харлан пряму путівку на ігри в Парижі.