Помер легендарний коментатор: він працював на першому матчі в історії чемпіонату України з футболу

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
320
1 голос
Помер легендарний коментатор: він працював на першому матчі в історії чемпіонату України з футболу
Сергій Савелій. Фото: архів Сергія Савелія
Відомий український спортивний журналіст Сергій Савелій помер на 69-му році життя. Про причину смерті видатного коментатора поки нічого невідомо.

Сьогодні, 11 травня, у віці 68-ми років перестало битися серце відомого вітчизняного спортивного журналіста та коментатора Сергія Севелія. Інформацію про це Суспільному повідомили рідні померлого.

Джерело повідомляє, що останнім часом коментатор боровся із захворюванням.

Савелій більше 40 років працював на Суспільному мовленні, з них 37 – в спортивній редакції. Журналіст коментував першу в історії незалежної України церемонію відкриття Олімпіади, яка відбулася у 1994 році в Ліллегаммері. 

Саме він першим серед українських спортивних журналістів отримав нагороду AIPS (Міжнародної асоціації спортивної преси) за роботу на 10 Олімпіадах - зменшену копію олімпійського факела Лондона-2012.

Сергій Степанович також коментував перший матч в історії чемпіонату України з футболу.

  • У 2015 році отримав найвищу нагороду АСЖУ (Асоціації спортивних журналістів України) - приз імені Ігоря Засєди «‎За честь і гідність у спортивній журналістиці».
  • Був віцепрезидентом федерації настільного тенісу України, членом президії Асоціації спортивної боротьби України та Почесним працівником Національного телебачення України.