Рекорд, який тримався 16 років, побито: український плавець встановив неймовірне досягнення

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
7103
3 голоси
Рекорд, який тримався 16 років, побито: український плавець встановив неймовірне досягнення
Ілля Лінник. Фото: Getty Images
Український плавець Ілля Лінник встановив новий національний рекорд на дистанції 200 метрів вільним стилем в олімпійському басейні на чемпіонаті України.

Ілля Лінник став тріумфатором чемпіонату України з плавання, який проходить у Києві, де на дистанції 200 метрів вільним стилем оновив національний рекорд.

У квітні нинішнього року плавець на турнірі у Люксембургу встановив свій найкращий час на цій дистанції, подолавши її за 1:48.13 хвилин. Проте у столиці нашої держави спортсмен зробив крок уперед та фінішував з часом 1:48.13 хвилин.

Відзначимо, що Ілля перевершив досягнення Сергія Адвени (1:48.18 хвилин), яке той встановив 16 років тому на Олімпійських іграх-2008.

  • Лінник захистив звання чемпіона України з плавання на дистанції 200 метрів вільним стилем. У минулому році він тріумфував з результатом 1:50.17 хвилин.
  • Ілля не вперше ставить видатні досягнення. Спортсмен є одним з авторів національного рекорду в естафеті 4х100 метрів вільним стилем — разом з Владиславом Буховим, Сергієм Шевцовим та Валентином Нестеркіним.