Україна здобула першу ліцензію на Олімпійські Ігри у стрільбі з луку: скільки всього перепусток мають наші спортсмени

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
107
0 голосів
Україна здобула першу ліцензію на Олімпійські Ігри у стрільбі з луку: скільки всього перепусток мають наші спортсмени
Михайло Усач. Фото: Google
Україна здобула першу ліцензію на Олімпіаду-2024 у стрільбі з лука – її виборов стрілець Михайло Усач на європейському ліцензійному турнірі.

Михайло Усач здобув першу ліцензію для України у стрільбі з луку на Олімпійські ігри-2024, що пройдуть у французькому Парижі.

Впродовж 5-6 травня в німецькому Ессені проходив європейський кваліфікаційний турнір, де 149 спортсменів з 36 європейських країн, що не мають кваліфікації на Ігри-2024, змагалися за ліцензії на Олімпіаду.

За результатами відбору у чоловічому та жіночому турнірі боротьбу за перепустки змогли продовжити два українці: Анастасія Павлова вийшла до чвертьфіналу у жіночому турнірі, а Михайло Усач – у чоловічому.

Вибороти олімпійську ліцензію зміг лише Усач. У чвертьфінальному матчі він переміг срібного призера Ігор у Токіо Мауро Неспол.

Виходу у півфінал Михайла виявилося достатньо для здобуття ліцензії: до цієї стадії пройшли два стрільці з Нідерландів, оскільки представники однієї країни не могли здобути більше однієї перепустки на Олімпіаду.

Наступна можливість кваліфікуватися на Олімпійські ігри в лучників буде в рамках чемпіонату Європи знову в Ессені, з 7 до 12 травня.

  • Для українських лучників це перша ліцензія на Ігри-2024. Зазначимо, що вона є неіменною: згодом тренерський штаб визначить хто представлятиме Україну у Парижі.
  • Загальна кількість українських спортсменів, що здобули ліцензії на Ігри-2024, зросла до 95.
  • Олімпіада-2024 пройде в столиці Франції з 26 липня по 11 серпня.