Ліквідація Мінмолодьспорту: Офіс президента і Кабмін прийняли рішення

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
333
1 голос
Ліквідація Мінмолодьспорту: Офіс президента і Кабмін прийняли рішення
Матвій Бідний. Фото: Google
Керівництво Офісу президента України та Кабінету міністрів вирішило не ліквідовувати Міністерство молоді та спорту України напередодні літньої Олімпіади 2024 року.

Ліквідація відкладається. За інформацією видання «Українська правда», керівництво Офісу президента України та Кабміну не буде ліквідовувати Міністерство молоді та спорту України. Принаймні в найближчий час. До початку Олімпіади-2024 відомство залишиться у своєму незмінному вигляді.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський анонсував «велике перезавантаження», тобто бажання переформатувати уряд з акцентом на радикальне скорочення кількості міністерств.

4 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що в рамках реформи уряду планують скоротити кількість міністерств на третину.

Замість Мінмолодьспорту можновладці зокрема хотіли створити кілька окремих державних агенцій, які б опікувалися питаннями молоді та спорту.

При цьому на посаду голови парламент планував поставити чинного виконувача обов’язків міністра молоді та спорту України Матвія Бідного.

  • Бідний був призначений на свою теперішню посаду 9 листопада 2023 року.
  • З 2016 по 2020 роки він виконував функції директора департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту, з 2020-го – заступника міністра Вадима Гутцайта.
  • Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня у столиці Франції Парижі.