«Не могла бути з поважної причини»: Саладуха пояснила, чому не прийшла на голосування за відкриття реєстру є-декларацій

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
353
0 голосів
«Не могла бути з поважної причини»: Саладуха пояснила, чому не прийшла на голосування за відкриття реєстру є-декларацій
Ольга Саладуха, фото: Google
Виконувачка обов'язків президента Федерації легкої атлетики України та депутатка Ольга Саладуха розповіла, чому не була присутня на голосуванні щодо поправки про відкриття реєстру електронних декларацій.

Ольга Саладуха не проголосувала щодо поправки про негайне відкриття реєстру електронних декларацій.

Вона пояснила, чому не була присутня на голосуванні та розповіла, чи підтримує відкриття реєстру.

«По-перше, цілком підтримую відкритість реєстру декларацій і відповідну правку до законопроєкту 9534, яка вчора розглядалася у парламенті. По-друге, не могла бути присутньою на вчорашньому засіданні з дуже поважної причини. З 1 серпня маю офіційну відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами.

По-третє, як тільки дозволять сімейні обставини, знову включуся в активну парламентську роботу в сесійній залі. Сподіваюся, це станеться якнайшвидше», – написала Саладуха у Facebook.

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт про відновлення електронного декларування для чиновників, перед цим проваливши голосування за правку про негайне відкриття публічних є-декларацій.

  • Єдиний державний реєстр декларацій осіб – це електронна онлайн-система, що дозволяє вносити, перевіряти та оприлюднювати майнові декларації держслужбовців та інших осіб, що за законом зобов'язані це робити.