Україна вимагає не допустити білоруського стрільця-військовослужбовця до ОІ: НОК відправив листа до МОК

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
1326
4 голоси
Україна вимагає не допустити білоруського стрільця-військовослужбовця до ОІ: НОК відправив листа до МОК
Париж, фото: Google
Україна вимагає від МОК відсторонити білоруського стрільця від участі в Олімпійських іграх. Спортсмен є військовослужбовцем.

Україна вимагає не допустити білоруського стрільця-військовослужбовця до участі в Олімпійських іграх, повідомили в НОК.

Відповідний лист до МОК та міжнародної федерації спортивної стрільби підписали президент НОК України Вадим Гутцайт, т.в.о. міністра молоді та спорту Матвій Бідний та президент федерації стрільби України Олег Волков.

Мова йде про військового Уладислава Дземеша з білорусі, який здобув ліцензію на участь в Олімпійських іграх як індивідуальний нейтральний спортсмен, попри його членство в спортивному комітеті збройних сил білорусі.

Україна закликає МОК та міжнародні спортивні організації вжити заходів, щоб уникнути участі російських та білоруських спортсменів, що є членами військових організацій і підтримують війну проти України, у будь-яких міжнародних змаганнях, включаючи Олімпійські ігри.

  • Раніше олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби та народний депутат Жан Беленюк розповів про те, як працює комісія МОК, яка перевірятиме російських та білоруських спортсменів на нейтральність.
  • Олімпіада пройде в столиці Франції з 26 липня по 11 серпня.