«Моє серце розбите»: світова рекордсменка і конкурентка Бех-Романчук пропустить Олімпійські ігри у Парижі

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
12705
5 голосів
«Моє серце розбите»: світова рекордсменка і конкурентка Бех-Романчук пропустить Олімпійські ігри у Парижі
Юлімар Рохас, фото: Google
Олімпійська чемпіонка з потрійного стрибка Юлімар Рохас пропустить Олімпійські ігри у Парижі. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Instagram.

Олімпійська чемпіонка з потрійного стрибка Юлімар Рохас, яка є конкуренткою українки Марини Бех-Романчук, не буде брати участь на Олімпійських іграх у Парижі. 

Причина, через яку Рохас пропустить Олімпіаду-2024 – травма ахілла, якої вона зазнала під час тренування. Таким чином вона не захистить звання олімпійської чемпіонки у потрійному стрибку, яке здобула у Токіо.

«З великим болем та смутком змушена сказати, що під час тренування я, приземляючись після стрибка, відчула серйозний біль, який згодом діагностували як травму ахіллового сухожилля.

Моє серце розбите, я відчуваю смуток. Хочу перепросити за те, що не зможу представити Венесуелу на Олімпіаді у Парижі», – написала легкоатлетка.

  • Венесуельська легкоатлетка не мала жодного старту у 2024 році. Востаннє Рохас змагалася ще у вересні 2023 року, коли стала чемпіонкою сезону Діамантової ліги.
  • Рохас – дворазова призерка Олімпійських ігор у потрійному стрибку. Перед золотою нагородою у Токіо вона стала срібною призеркою Олімпіади у Ріо в 2016 році.
  • Венесуельській стрибунці також належить світовий рекорд у потрійному стрибку – 15,74 метра. Рекорд Бех Романчук - 15,02 метра.
  • Бех-Романчук виконала норматив на Олімпіаду у потрійному стрибку. У цьому виді вона дебютуватиме на Олімпійських іграх, перед цим змагалася виключно у стрибках у довжину.