Україна назвала склад на Євро-2024: тренер повідомив про одну втрату та анонсував можливу заміну

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
585
2 голоси
Україна назвала склад на Євро-2024: тренер повідомив про одну втрату та анонсував можливу заміну
Дар'я Білодід. Фото: IJF
Головний тренер національної команди України з дзюдо Віталій Дуброва визначився зі складом збірної на чемпіонат Європи-2024. Дар'я Білодід потрапила до списку.

Сьогодні, 11 квітня, на офіційному сайті Міжнародної федерації з'явився список українських дзюдоїстів, які приймуть участь у чемпіонаті Європи, який пройде з 25 по 27 квітня в Загребі, Хорватія. 

Наша команда прийматиме участь у змаганнях в шести вагових категоріях як серед чоловіків, так і серед жінок. Загалом Україну представлять 18 дзюдоїстів: по дев’ять серед чоловіків і жінок.

Які втрати у збірної України

Пропустить чемпіонат Європи срібний призер Євро-2023 Дільшот Халматов. 

Головний тренер збірної України Віталій Дуброва в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт повідомив, що його відсутність пов'язана з травмою коліна.

Склад збірної України з дзюдо на Євро-2024

  • Чоловіки: Артем Лесюк, Назар Вісков (до 60 кг), Богдан Ядов, Микита Голобородько (до 66 кг), Михайло Свідрак (до 81 кг), Ярослав Давидчук, Микита Юданов (до 90 кг), Антон Савицький (до 100 кг), Євгеній Балєвський (понад 100 кг).
  • Жінки: Анна Бородіна (до 52 кг), Дар’я Білодід, Анастасія Чижевська (до 57 кг), Юлія Гребеножко, Анастасія Антипіна (до 63 кг), Юлія Курченко, Єлизавета Литвиненко (до 78 кг), Руслана Булавіна, Христина Гоман (понад 78 кг)

Віталій Дуброва розповів, що замість Євгенія Балєвського (вага понад 100 кг) на Євро може відправитися інший спортсмен.

«Всі здорові, все гаразд. Може буде ще заміна, ми не поставимо Балєвського боротися, а поставимо [іншого дзюдоїста] боротися у 100 кг. Але це рішення будемо ухвалювати безпосередньо на зборі. Чемпіонат Європи дає не так багато балів, тож, можливо, він готуватиметься на останні турніри та чемпіонат світу», – сказав тренер у коментарі Суспільне Спорт.

Головні турніри з дзюдо перед Олімпіадою-2024

  • 25-27 квітня – чемпіонат Європи у Загребі
  • 3-5 травня – Гран-прі Душанбе
  • 10-12 травня – Грендслем у Казахстані
  • 19-24 травня – чемпіонат світу в Абу-Дабі
  • 27 липня – 2 серпня – Олімпійські ігри