«Цей варіант поки що не є актуальним»: Беленюк розповів, чи буде Україна бойкотувати Олімпійські ігри

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
102
0 голосів
«Цей варіант поки що не є актуальним»: Беленюк розповів, чи буде Україна бойкотувати Олімпійські ігри
Жан Беленюк, фото: Google
Олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби та народний депутат Жан Беленюк розповів, чи буде Україна бойкотувати Олімпійські ігри-2024 через участь росіян.

Жан Беленюк розповів, чи буде Україна бойкотувати Олімпіаду у Парижі. Розмови про можливий бойкот з'явилися через участь росіян.

«Гутцайт вже змінив свою риторику. Офіційно немає жодної заяви з цього приводу, а існують лише кулуарні розмови. Тим паче, що спортсмени готуються до Ігор, а Національний олімпійський комітет збирає представників федерацій, де, так би мовити, мотивують до збільшення кількості здобутих ліцензій.

Наразі ми в процесі підготовки до Олімпійських ігор. Це вказує на те, що варіант із бойкотом поки що не є актуальним. Гадаю, що вже й не стане актуальним. По-перше, що в нас був досвід, який не виправдав себе. У нас не вийшло акумулювати навколо себе необхідну кількість країн, щоб влаштувати коаліцію, аби у випадку не лише Україна бойкотувала Ігри, а й інші європейські держави», – сказав Беленюк в коментарі для sport.24tv.ua.

  • Раніше народна депутатка України та колишня вітчизняна легкоатлетка Ірина Саладуха у соціальних мережах повідомила, скільки фінансів виділено на підготовку наших спортсменів до Олімпіади.
  • Олімпіада-2024 пройде в столиці Франції з 26 липня по 11 серпня.