Долю протистояння вирішила Харлан: Україна здобула другу поспіль командну медаль на Кубку світу

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2361
3 голоси
Долю протистояння вирішила Харлан: Україна здобула другу поспіль командну медаль на Кубку світу
Жіноча збірна України з фехтування на шаблях. Фото: ФФУ
Жіноча збірна України з фехтування на шаблях виборола бронзові нагороди на етапі Кубка світу в бельгійському Сант-Нікласі. Долю протистояння з Південною Кореєю вирішила Ольга Харлан, яка зробила п'ять поспіль уколів (45:38).

Україна здобула другу медаль у жіночій командній шаблі у поточному сезоні Кубка світу з фехтування. Синьо-жовта команда у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Юлії Бакастової стали бронзовими призерками змагань у бельгійському Сант-Нікласі.

На шляху до чвертьфіналу українки перемогли Польщу (45:38), а у наступній стадії з перевагою у два уколи міцну збірну США (45:43).

У півфіналі Україна зустрілася з лідерками світового рейтингу, француженками. Попри камбек Аліни Комащук у передостанній сутичці (12:5), українки вже ж поступилися з різницею у шість уколів (39:45).

У бронзовому матчі суперницями українських шаблісток стали представниці Південної Кореї. Долю цього принципового протистояння визначила остання сутичка за участі нашої головної зірки Ольги Харлан, яка зробила п'ять поспіль уколів, не отримавши у відповідь жодного (45:38).

  • Бронза у Сант-Нікласі стала другою поспіль медаллю українських шаблісток на Кубку світу серед команд. На передостанньому етапі Кубка світу, що відбувся в Афінах, українки вибороли срібло.
  • Україна закінчує олімпійський відбір на четвертому місці.
  • Разом з українками на Олімпіаду-2024 у Парижі вже відібралися Франція, Угорщина, Республіка Корея, США, Італія, Японія та Алжир.