Вперше в історії: Україна виступила на ЧС зі скелетону двома спортсменами – результати Гераскевича та Лавренюка

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
162
1 голос
Вперше в історії: Україна виступила на ЧС зі скелетону двома спортсменами – результати Гераскевича та Лавренюка
Владислав Гераскевич. Фото: Getty Images
У німецькому Вінтерберзі стартував чемпіонат світу-2024 зі скелетону, який став історичним для України, адже наша держава вперше стартувала на світовій першості в складі двох спортсменів.

На чемпіонаті світу 2024 року зі скелетону сьогодні, 22 лютого, пройшли перші проїзди серед чоловіків та жінок відбулися на турнірі в четвер, 22 лютого.

Хто представляє Україну на світовій першості

  • лідер нашої збірної Владислав Гераскевич 
  • 16-річний Ярослав Лавренюк

Як виступили українці в перший день ЧС-2024

  • Гераскевич показав 12-й час у першому проїзді — 57.82 секунди. На другому проїзді українець покращив свій результат на 0.32 секунди — третій час.
  • Лавренюк показав швидший час у першій спробі, але посів місце поза топ-25, що дозволяє виступити в «медальному» четвертому проїзді.

Результати українців після двох проїздів:

  • 10. Владислав Гераскевич — 1:55.32 хвилини (+1.02 від лідера)
  • 27. Ярослав Лавренюк — 2:00.72 хвилини (+6.42)

Лідер нашої збірної Гераскевич відзначив негативні погодні умови, але пообіцяв покращити власний час.

«Ми зупинилися на десятому місці після двох заїздів. Через складні погодні умови не вдалося показати кращий результат у першому заїзді, але в другому зміг покращити — показати третій час.

Будемо боротися та покращувати свої позиції [у третьому та четвертому заїздах]. На нас очікує дуже складний і тривалий день», – наводить слова Владислава Суспільне спорт.

Нагадаємо, що чоловічі змагання чемпіонату завершаться у п'ятницю, 23 лютого. Початок третього чоловічого проїзду — о 17:00 за київським часом; четвертий, фінальний раунд стартує о 18:45.