«Будуть рекомендації не тиснути руки»: Беленюк висловився про суперників з росії на чемпіонаті Європи та ОІ

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
228
0 голосів
«Будуть рекомендації не тиснути руки»: Беленюк висловився про суперників з росії на чемпіонаті Європи та ОІ
Жан Беленюк, фото: Google
Олімпійський чемпіон з боротьби та народний депутат Жан Беленюк прокоментував можливість отримати у суперники «нейтральних» спортсменів з Росії та Білорусі на чемпіонаті Європи та Олімпійських іграх.

Беленюк висловився про суперників з росії на чемпіонаті Європи та Олімпіаді. За словами Жана, перед стартом ЧЄ кожен з українських борців отримає рекомендації поведінки у разі сутички з представниками росії та білорусі на турнірі.

«Це не перший турнір, де виступатимуть «нейтральні» спортсмени. Вони були також присутні на чемпіонаті світу у Сербії. Як бачите, ці змагання пройшли, а мені навіть вдалося завоювати олімпійську ліцензію. Це реалії нашої Міжнародної федерації, на жаль, вони згодні з такими рішеннями.

Наша головна ціль – це здобувати перемоги. До кожного нашого спортсмена буде ще раз донесено рекомендації поведінки у разі перспективи подібної сутички з представниками росії та білорусі. Будуть рекомендації не тиснути руки. Усі українські спортсмени знають, як себе поводити навіть під час провокацій», – сказав Беленюк в коментарі для Суспільне Спорт.

  • Раніше Беленюк програв в 1/4 фіналу ЧЄ з боротьби росіяніну, який представляє Сербію.
  • Чемпіонат Європи у Бухаресті триватиме з 12 до 18 лютого. Це буде один із етапів відбору на ліцензійні турніри до Олімпійських ігор-2024.
  • Міжнародна асоціація боротьби допустила до турніру 60 спортсменів з Росії та Білорусі у «нейтральному» статусі.