Лідерка збірної України з важкої атлетики пропустить чемпіонат світу: в її організмі знайшли допінг

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
673
0 голосів
Лідерка збірної України з важкої атлетики пропустить чемпіонат світу: в її організмі знайшли допінг
Ірина Деха. Фото: Getty Images
Чемпіонат світу з важкої атлетики у саудівському Ер-Ріяді пройде без чинної чемпіонки Європи Ірини Дехи. Національний антидопінговий центр тимчасово відсторонив її від змагань через виявлений допінг.

Збірна України з важкої атлетики понесла втрати перед початком чемпіонату світу, який 4 вересня стартує в саудівському Ер-Ріяді. Одна із спортсменок, яка мала представляти нашу країну на змаганнях, а саме Ірина Деха не виступить на турнірі.

Портал національного антидопінгового комітету зазначив, що в організмі Дехи виявлено комдегідрохлорметилтестостерон. Цей препарат був розроблений для підтримки процесу загоєння після серйозних травм та операцій. Як повідомив сайт Суспільне Спорт, Деху відсторонено від змагань на невизначений термін.   

За останні дев’ять місяців виявлено вже четвертий можливий випадок вживання допінгу українськими легкоатлетами. Раніше заборонені речовини знайшли в організмі Аліни Марущак, а в грудні 2022 року через наявність триметазидину відсторонили Руслана Кожакіна та Богдана Тараненка.

  • Відсутність Дехи - єдина втрата України перед стартом чемпіонату світу.
  • Решта лідерок складу виступлять на світовій першості.