«Критерії для участі є неприйнятними»: росія та білорусь не виступлять на Дефлімпійських іграх-2024 попри допуск

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
223
0 голосів
«Критерії для участі є неприйнятними»: росія та білорусь не виступлять на Дефлімпійських іграх-2024 попри допуск
Валерій Сушкевич. Фото: Google
росія та білорусь не виступлять на Дефлімпійських іграх-2024 попри допуск. Спортсменів допустили у нейтральному статусі, але для цього вони мали виконати ряд умов.

Російські та білоруські спортсмени не змагатимуться на зимових Дефлімпійських іграх-2024, що відбудуться 2–12 березня в турецькому Ерзурумі.

За словами Валерія Сушкевича, цьому посприяла, зокрема, кропітка дипломатична робота української сторони та створення суворих критеріїв «нейтральності» для російських і білоруських атлетів:

«Дискусія йшла про те, які зобов'язання повинен взяти на себе суб'єкт російського спорту, якщо він приїжджає в нейтральному статусі на Дефлімпіаду. У результаті цієї дискусії вийшло так, що ці критерії були прийняті, але вони стали неприйнятними для російської влади.

Росіян та білорусів допустили у нейтральному статусі, але для цього вони мали виконати ряд умов. Зокрема, підписати декларацію з засудженням війни в Україні», – заявив президент Паралімпійського комітету України в коментарі Суспільне Спорт.

Всеросійська спортивна федерація спорту глухих на початку лютого 2024 року дійсно назвала підписання такої декларації «неправильним і неможливим» та заявила, що не може гарантувати своїм атлетам матеріальної підтримки.