Україна не зіграє з білорусами у кваліфікації до Олімпіади-2026: розповідаємо, що сталося

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2034
1 голос
Україна не зіграє з білорусами у кваліфікації до Олімпіади-2026: розповідаємо, що сталося
Радість гравців збірної України. Фото: ФХУ
Рада Міжнародної федерації хокею продовжила бан для збірних росії та білорусі ще на один на сезон. Обидві збірні точно не зіграють на чемпіонаті світу 2024 року, а білоруси ще й у фінальному кваліфікаційному раунді до Олімпіади-2026.

Відсторонення збірних і клубів росії та білорусі з льодових майданчиків світового та європейського хокею продовжено ще мінімум на один сезон.

«Рада IIHF (Міжнародна федерація хокею з шайбою) розглянула поточні ризики безпеки, пов'язані з реінтеграцією національних і клубних збірних росії та білорусі у міжнародні змагання. На основі ретельного аналізу Рада IIHF дійшла висновку, що повернення збірних росії та білорусі назад у змагання IIHF поки небезпечно.

Тому росія та білорусь не візьмуть участь у сезоні чемпіонату IIHF 2024/25. Це рішення також поширюватиметься на збірну білорусі щодо фінального олімпійського кваліфікаційного раунду, який відбудеться у серпні 2024 року», – повідомила пресслужба IIHF.

Таким чином, команда білорусі не зіграє в одній групі з Україною, Словаччиною та Казахстаном у фіналі кваліфікації до Олімпіади 2026 року.

  • Третій суперник збірної України, який замінить білорусь, визначиться незабаром. Найімовірніше, з огляду на рейтинг, це буде збірна Угорщини.
  • Матчі фінальної кваліфікації до Олімпіади-2026 відбудуться у Словаччині з 28 серпня по 1 вересня цього року.