Європейська команда претендувала на великі гроші через Довбика: клуб збанкротував і не отримає ніяких коштів

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
651
0 голосів
Європейська команда претендувала на великі гроші через Довбика: клуб збанкротував і не отримає ніяких коштів
Артем Довбик. Фото: ФК Жирона
Колишній спортивний директор Зорі (Бєльці) Святослав Сирота пригадав період виступів у Молдові українського 26-річного нападника Артема Довбика, який нині захищає кольори Жирони.

Ексспортивний директор Зорі (Бєльці) Святослав Сирота (2015-2016) поділився спогадами про період виступів у Молдові Артема Довбика, який грав за цю команду в другій частині сезону 2015/16 на правах оренди з Дніпра.

«Бувши спортивним директором, я відстежував гравців як у молдавському, так і в українському чемпіонатах, у пошуках талановитих та перспективних хлопців. Те, що ми знайшли Довбика і дали можливість грати за нас, було серйозним досягненням».

Також колишній функціонер заявив, що Зоря могла б претендувати на компенсацію за вклад у виховання Довбика, однак втратила дану можливість через оголошення себе банкрутом влітку 2019 року.

«Як ви знаєте, клуби, за які футболіст виступав до 21 року, одержують від кожного його трансферу свій відсоток, і Зоря – один із таких клубів. Якби Зоря ще існувала та претендувала б на виплати за молодих гравців, ці гроші могли б забезпечити їй річний бюджет», – цитує Сироту Moldfootball.

  • Зазначимо, що Зоря була розформована через борги на суму понад один мільйон леїв (50 тисяч євро). Після цього клуб отримав муніципальний статус, міське фінансування і розпочав виступи під новою назвою – Бєльці;
  • Довбик у складі цієї команди провів три поєдинки та встиг виграти Кубок Молдови;
  • На початку нинішньої кампанії українець перебрався з Дніпра-1 у Жирону за 7,75 мільйона євро. У новій команді він у 23 матчах забив 14 голів та віддав сім результативних передач.