Реал допоможе Луніну і позбавиться Кепи: відомо, за що клуб виніс вирок конкуренту українця

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
465
0 голосів
Реал допоможе Луніну і позбавиться Кепи: відомо, за що клуб виніс вирок конкуренту українця
Андрій Лунін та Кепа Аррісабалага. Колаж: «Український футбол»
Реал не планує викуповувати орендованого у Челсі іспанського воротаря Кепу Аррісабалагу, який конкурує за місце у стартовому складі з українцем Андрієм Луніним.

Керівництво Реалу не збирається викуповувати орендованого у Челсі голкіпера Кепу Аррісабалагу, який є конкурентом Андрія Луніна.

Як повідомляє Real Madrid Exclusivo, передбачалося, що Аррісабалага буде першим номером за відсутності травмованого бельгійця Тібо Куртуа, однак у період, коли він сам ненадовго випав зі строю через проблеми зі здоров’ям, своїм шансом добре скористався Лунін.

Великий відсоток фанів «вершкових» віддають перевагу українцю, як основному воротарю, особливо на фоні не надто вдалих виступів Аррісабалаги.

Зокрема, не найкращим чином він виступив у півфіналі Суперкубка Іспанії проти Атлетіко (5:3), хоча й головний тренер Карло Анчелотті не став критикувати його після матчу.

Іншим, та навіть більш вагомим фактором, що говорить проти повноцінного трансферу, є висока зарплатня іспанця, яка складає близько восьми мільйонів євро за сезон.

Тому найбільш реальним виглядає варіант, за якого у наступному сезоні у воротах конкуруватимуть Куртуа та Лунін.

  • Лунін в цьому сезоні провів за Реал десять поєдинків, у яких пропустив шість голів та п’ять зустрічей відіграв «на нуль». Його контракт із клубом чинний до 30 червня 2025 року;
  • Кепа відіграв у 17 зустрічах (16 пропущених м'ячів, сім зустрічей «на нуль»). Його орендна угода із мадридцями спливає наприкінці цього сезону, а контракт із Челсі – 30 червня 2025 року. Трансфермаркт оцінює футболіста у 20 мільйонів євро;
  • На 14 січня у Реала запланований фінал Суперкубка Іспанії проти Барселони. Матч розпочнеться о 21:00 за Києвом.