«Хочемо дати фанатам Жирони можливість»: частковим власником команди Циганкова та Довбика може стати кожен

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
390
0 голосів
«Хочемо дати фанатам Жирони можливість»: частковим власником команди Циганкова та Довбика може стати кожен
Віктор Циганков та Артем Довбик. Фото: Google
Каталонська Жирона, за яку виступають вінгер Віктор Циганков та форвард Артем Довбик, може частково змінити власників, якими стануть футбольні вболівальники.

Частковими власниками команди Віктора Циганкова та Артема Довбика можуть стати вболівальники. Про це повідомила AS.

Каліфорнійська компанія f2o Sport планує придбати частину одного з іспанських клубів та розглядає для цього саме Жирону.

Американці збирають гроші на краудфандингових платформах, щоб придбати невелику частку в одному з іспанських клубів та дозволити людям, які віддали гроші, частково стати власником команди та зсередини зрозуміти, як функціонує спортивна організація.

«Ми хочемо дати фанатам можливість стати власниками невеликої частини одного з іспанських клубів та взяти участь у спортивній індустрії. Хочемо, щоб вони побачили те, що є доступним лише небагатьом», — сказали в компанії.

Нагадаємо, що Жироною володіє City Football Group, яка є власником Манчестер Сіті і ще низки клубів.

  • У нинішньому сезоні у всіх турнірах Циганков провів 16 матчів, забив три голи та тричі асистував партнерам по команді.
  • Контракт вінгера з клубом дійсний до 30 червня 2027 року, а Transfermarkt оцінює гравця у 25 мільйонів євро.
  • Довбик у цій кампанії зіграв 18 поєдинків за каталонців у всіх турнірах, відзначився 11-ма точними ударами та віддав п'ять результативних передач.
  • Контракт нападника з Жироною розрахований до 30 червня 2028 року. Transfermarkt оцінює футболіста у 28 мільйонів євро.
  • Жирона з 45 очками йде на другій позиції у турнірній таблиці Ла Ліги, поступаючись мадридському Реалу лише за додатковими показниками.
  • Наступний матч Жирона проведе 3 січня проти Атлетіко (22:30).