«Ти мені потрібен тут. Будеш грати відразу в U-19»: український воротар вразив Бетіс і може дорости до збірної

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
687
2 голоси
«Ти мені потрібен тут. Будеш грати відразу в U-19»: український воротар вразив Бетіс і може дорости до збірної
Федір Ткаченко. Фото: ФК Бетіс
Перший тренер українського новачка Бетіса Федора Ткаченка – Віталій Тарасенко – розповів про перехід 16-річного воротаря до іспанського клубу.

Наприкінці серпня Бетіс оголосив про підписання контракту до літа 2027 року з голкіпером Федором Ткаченком.

В інтерв’ю сайту «Український футбол» перший тренер таланта в дніпровському клубі СКМД Віталій Тарасенко поділився деталями цього трансферу.

«Наш клуб у тісних відносинах з іспанським агентством, де довгий час працює українець Максим Терещенко. Це він влаштував Іллю Волошина в Реал. Я й Денис Антонов (співзасновник СКМД, – прим. SE) попросили його зайнятися Федею».

За словами Тарасенка, іспанці досить швидко розгледіли необхідні якості.

«Він направив його дані в іспанські клуби. Після того, як вони подивилися нарізки з іграми Феді, ним серйозно зацікавилися Бетіс і Ельче. У підсумку Федя віддав перевагу Бетісу. Терещенко запитав: «Вам треба привезти Федю на перегляд?». Відповідь була чіткою: «Ніяких переглядів, він потрібен нам!».

Тренер також додав, що оскільки Ткаченку на той момент ще не було 16, його не могли підписати. Тому Бетіс шукав компроміс із Кішвардою, клубом українця, але угорці не йшли на поступки.

«Вони хотіли отримати фінансову винагороду за півтора року, що Федя провів у них. Бетіс пропонував хороші умови, але на перспективу, а Кішварда хотіла отримати все й одразу».

Тарасенко пояснив, що пропонував Бетіс.

«Якщо Федя заграє і проявить себе, то Бетіс був готовий заплатити солідну компенсацію. Звучали навіть п'яти-шестизначні цифри! Або ж заплатити одразу, але вдесятеро меншу суму. Кішварда розглядала обидва варіанти, але постійно викручувалася і називала цифри несумісні з реальністю».

Спеціаліст відповів, чи не боялися вони, що Бетіс може передумати підписувати контракт, поки гравець був без клубу.

«Ще на початку літа тренер воротарів основи Бетіса попросив привезти Федю на пару днів до них. Після першого заняття він сказав: «Добре!». Після другого: «Дуже добре! Ти мені потрібен тут. Будеш грати не в U-16 чи U-17, а відразу в U-19». У серпні Феді виповнилося 16 років, і він підписав контракт».

Зрештою Кішварда не виторгувала нічого.

«У підсумку минув певний період, коли Федя міг піти безплатно, і ми цим скористалися. Кішварда через свою жадібність і недалекоглядність залишилася ні з чим».

Наостанок фахівець оцінив шанси Ткаченка дорости до збірної України.

«Я щиро в це вірю. Він дуже працьовитий і постійно вдосконалюється», – сказав Тарасенко.

 Ткаченко поки буде виступати за юнацьку команду вердібланкос.