Жирона Довбика і Циганкова має суттєву проблему перед Лігою чемпіонів: Мічел в складній ситуації

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
707
2 голоси
Жирона Довбика і Циганкова має суттєву проблему перед Лігою чемпіонів: Мічел в складній ситуації
Артем Добик. Фото: Getty Images
Жирона Віктора Циганкова та Артема Довбика напередодні старту нового сезону та дебюту в Лізі чемпіонів зіштовхнулася із проблемою кадрового дефіциту. Іспанські журналісти вказали на найслабші ланки команди.

Жирона українців Віктора Циганкова та Артема Довбика має кадрові проблеми на флангах свого захисту перед початком нового сезону та історичним дебютом у Лізі чемпіонів.

За повідомленням журналіста Алекса Бієскаса з видання AS, саме позиції лівого та правого захисників зараз викликають занепокоєння в Жироні. Річ у тім, що ліворуч залишився лише Мігель Гутьєррес, а праворуч тільки Арнау Мартінес.

Зазначається, що найбільше каталонці хвилюються за Гутьєрреса, адже він не тільки єдиний гравець на цю позицію, а й має багато зацікавлених в ньому клубів.

Контракт Гутьєрреса має в собі клаусулу в розмірі понад 30 мільйонів євро, проте 50% прав на гравця належать Реалу, який навіть може викупити його всього за вісім мільйонів.

Щодо Мартінеса, то він має шанси знову стати основним після повернення Яна Коуто в Манчестер Сіті.

Джерело додає, що спортивний директор Жирони Кіке Карсель цього літа намагатиметься підсилити ці позиції.

  • Нагадаємо, що в минулому сезоні каталонці посіли третє місце в турнірній таблиці Ла Ліги та напряму кваліфікувалися до ЛЧ;
  • Раніше Жирона купила захисника Ладіслава Крейчі зі Спарти, нападника Абеля Руїса з Браги, хавбека Донні ван де Бека з Манчестер Юнайтед та на правах вільного агента підписала півзахисника Габріеля Місехуї з Аяксу;
  • Контракт Довбика з клубом чинний до 30 червня 2028 року, а угода Циганкова розрахована до 30 червня 2027-го.