Лунін демонстративно не привітав Куртуа з ЛЧ і може піти на скандальний трансфер: фани Реалу йому не пробачать

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
5354
3 голоси
Лунін демонстративно не привітав Куртуа з ЛЧ і може піти на скандальний трансфер: фани Реалу йому не пробачать
Андрій Лунін та Тібо Куртуа. Фото: ФК Реал (Мадрид)
Українського голкіпера Андрія Луніна зачепило те, що у фіналі Ліги чемпіонів проти дортмундської Боруссії (0:2) замість нього зіграв Тібо Куртуа.

Воротар Реалу Андрій Лунін болісно сприйняв те, що у фіналі Ліги чемпіонів з дортмундською Боруссією (0:2) замість нього зіграв Тібо Куртуа. Хоча українець і приєднався до команди в останній момент через проблеми зі здоров’ям.

Журналісти видання Relevo розповіли, що між воротарями існує напруження.

«З трибун «Вемблі» було дуже добре видно проблему Луніна і Куртуа. Після свистка Фран Гонсалес побіг обіймати бельгійця. Одразу після цього Кепа разом із тренером воротарів Реала Луїсом Льопісом зробили те саме на фото, яке згодом мадридський «№1» виклав у своїх соціальних мережах».

Лунін спочатку навіть не привітав свого колегу, який провів дуже вдалу гру та отримав багато позитивних відгуків від фанів.

«А Лунін? Для неупередженого спостерігача з трибун залишилося очевидне відчуття, що він зробив все можливе, щоб не перетинатися зі своїм партнером по команді. Він не привітав його. Куртуа пішов привітати решту своїх товаришів по команді, але й там не знайшов Луніна».

Потім українець все ж знайшов сили та опанував себе.

«Усвідомлюючи, що така поведінка змусить людей говорити, в певний момент Лунін вирішив поступитися. Насправді трохи пізніше разом з Льопісом вони сфотографуються з Куртуа та Кепою. Разом».

Скоріше за все, Лунін просто не хотів провокувати негатив навколо команди.

«Обличчя такі, які є, але українець не хотів справити неприємне враження на людину, з якою мав справу весь сезон, і розумів, що його реакція була надто очевидною».

Однак ця ситуація була для усіх очевидною.

«Але святкова атмосфера, яка огорнула все святкування, контрастувала з холодністю молодого воротаря стосовно свого партнера по команді навіть у той момент».

При цьому далі спільного фото справа не дійшла, і Лунін, здається, так і залишився ображеним.

«І, схоже, злість не вщухла: ні на жодному з наступних заходів, ні в соціальних мережах не було нормальної святкової розмови між українцем і бельгійцем, якого він, схоже, вважає відповідальним за свій невихід на «Вемблі».

В даній ситуації він може серйозно замислитися над переходом в інший клуб, яким хоче стати опонент Реалу і сусід по місту Атлетіко.

«Він вважає за краще продовжити своє життя в Мадриді, де і воротар, і його оточення знайшли стабільність, яку вони не хотіли б втратити. І саме тут з'являється такий клуб, як Атлетіко, який чекає на втрату Яна Облака, і який був би дуже радий такому поповненню, як українець».

При цьому сам Реал хоче зберегти у себе українського голкіпера.

«І чи дозволить йому це зробити Реал? Швидше за все, ні. Саме тому вони хочуть продовжити з ним контракт».

Якщо ситуація не вирішиться у позитивний бік, що «вершковим» доведеться відпустити Луніна.

«Лунін сам заслужив право приймати деякі рішення щодо свого майбутнього і, якщо він закриє очі, а Атлетіко зробить цікаву пропозицію, можливо, у них не буде іншого вибору, окрім як домовитися, ніж мати «проблему» на лавці запасних на цілий сезон».

Готовий реалізувати таку угоду агент Луніна – Жорже Мендеш.

«Його агент, Мендеш, здається, один з небагатьох, хто може здійснити таку операцію, враховуючи відносини, які пов'язують його з Атлетіко», – йдеться у статті.

  • Лунін в минулому сезоні провів за Реал 31 поєдинок, у яких пропустив 32 голи (12 «сухих» поєдинків);
  • Його угода з клубом чинна до 30 червня 2025 року. Трансфермаркт оцінює 25-річного гравця у 16 мільйонів євро.