Легендарний голкіпер поставив крапку у питанні Луніна: він сказав, хто повинен грати з Баварією і у фіналі ЛЧ

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
3109
3 голоси
Легендарний голкіпер поставив крапку у питанні Луніна: він сказав, хто повинен грати з Баварією і у фіналі ЛЧ
Андрій Лунін та Тібо Куртуа. Фото: ФК Реал
Колишній голкіпер Реалу та Валенсії Сантьяго Каньїсарес прокоментував воротарське питання у складі «вершкових». Він оцінив перспективи Андрія Луніна.

Ексворотар Реалу та Валенсії Сантьяго Каньїсарес висловився щодо можливості виходу Тібо Куртуа у стартовому складі на домашній матч-відповідь мадридців проти Баварії в рамках півфіналу Ліги чемпіонів. На його думку, у цій грі в основі все ж вийде Андрій Лунін.

«В Анчелотті є проблема, але це благословенна проблема. Ніхто не думав, що у них є воротар топрівня, а Лунін з'явився тому, що йому все одно, на якій стадії грати. Куртуа тут не для того, щоб його першою грою став півфінал Ліги чемпіонів, він повинен прагнути до гіпотетичного фіналу».

Експерт заявив, що головному тренеру Реалу Каро Анчелотті поки немає сенсу змінювати Луніна.

«Реал – дуже конкурентоспроможна команда, і щоразу, коли виставляють 11-ку, відбувається несправедливість, тому що кожен заслуговує на більше. Для півфіналу Ліги чемпіонів найкраще, що у вас є – це Лунін».

На Куртуа варто робити ставку лише у випадку, якщо він набере форму.

«Але через місяць, для гіпотетичного фіналу Ліги чемпіонів потрібно дати оцінку Куртуа, якщо він зіграє три-чотири матчі, щоб зрозуміти, чи залишається він найкращим воротарем у світі, інакше рівень Луніна не варто дискредитувати».

Каньїсарес вважає, що обидва воротарі гідні грати в основі.

«Я був би щасливий з ними обома, було б несправедливо ставити на одного з них. Ви не можете просити мене поставити на Куртуа, якщо я не бачив, як він працює щодня, ви повинні побачити його в трьох-чотирьох матчах, щоб зрозуміти, наскільки він готовий», – наводить слова Каньїсареса Marca.

  • Зазначимо, що Лунін в цьому сезоні провів за Реал 29 матчів, у яких пропустив 27 голів (12 поєдинків «на нуль»);
  • Куртуа ще не грав у нинішній кампанії через травму;
  • Поєдинок Реал – Баварія пройде 8 травня (перша гра завершилася із рахунком 2:2);
  • Фінал Ліги чемпіонів запланований на 1 червня;
  • Каньїсарес виступав за Реал з 1988 по 1998 рр. із перервами (55 матчів, 61 пропущений гол, 21 зустріч «на нуль»). За Валенсію він грав з 1998 по 2008 рр. (413 матчів, 372 пропущені голи, 171 «сухий» поєдинок).